Afbeelding
Foto: Hemelpop

Hemelpop op Marktplein in Hilversum: gratis toegankelijk en veel lokaal talent

Evenementen

HILVERSUM - Voor de negende keer in totaal en voor de derde keer op het Marktplein is volgende week donderdag - Hemelvaartsdag - het festival Hemelpop. Opnieuw is het evenement gratis toegankelijk en treedt er vooral lokaal talent op. 

Het festival onderscheidt zich volgens organisator Laurenz Rip door het programmeren van zowel oud als nieuw talent, en het opbouwen naar een slotact die zich kan meten met de top van de muziekwereld. “Een tweede belangrijke pijler van Hemelpop is de verrassing en de kans om nieuwe muziek te ontdekken. Dat gevoel van overvallen worden door de kwaliteit, of misschien wel door de nieuwe vibe van een band die je nog nooit eerder gehoord hebt, dat is de kern van Hemelpop.” 

Financieel gezien is het elk jaar een uitdaging om een gratis toegankelijk muziekfestival te organiseren. Het voortbestaan van Hemelpop hangt af van de steun van de bezoekers. Rip roept de mensen daarom op geen eigen voedsel en drank mee te nemen, maar dit te kopen op het festival. Alleen op die manier kan het evenement ook de komende jaren gratis toegankelijk blijven. 

Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan het lokale talent, aangezien Hilversum 600 jaar bestaat. “Het is dan ook geweldig nieuws dat burgemeester Gerhard van den Top Hemelpop zal bezoeken om zijn lokale talenten een hart onder de riem te steken”, vervolgt de organisator. “Laten we hopen dat er met de steun van de gemeente Hilversum de komende 600 jaar nog veel meer talenten zullen shinen op het Hemelpop podium.”

Hemelpop is donderdag 9 mei van 14.00 uur tot middernacht. Het schema zit boordevol met oud en nieuw talent, diverse muzikale verrassingen, en eindigt zoals gebruikelijk met een tribute band. Dit keer is het de beste Amy Winehouse tribute band van de Benelux: Celebrating Amy (bekend van onder andere The Tribute - Battle of the Bands op SBS6). Voor het laatste nieuws en het volledige programma, zie www.hemelpop.com. 

Uit de krant