Knooppunt Eemnes.
Knooppunt Eemnes. Foto: Rijkswaterstaat/Tineke Dijkstra Fotografie

A1 krijgt verjongingscrème: houd rekening met extra reistijd

Vervoer & Verkeer

HILVERSUM - Wie komend weekend vanaf ‘t Gooi de A1 oprijdt richting Amersfoort moet rekening houden met omleidingen en extra reistijd tot dertig minuten. Rijkswaterstaat voert namelijk werkzaamheden plaats op de snelweg van knooppunt Eemnes tot afslag Bunschoten.

De werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud aan de A1/A27 van vier weekenden achter elkaar. En dat is een omvangrijke klus, aldus Rijkswaterstaat. “In vier weekenden wordt het asfalt gereinigd en wordt er een verjongingscrème aangebracht waardoor het wegdek langer mee gaat. Ook voeren wij reguliere werkzaamheden uit.”

Afgelopen weekend vonden er daarom al werkzaamheden plaats op de A1 van afslag Bunschoten tot aan knooppunt Eemnes. Dat leidde overdag tot lange files. Komend weekend is de andere kant op aan de beurt. 

De werkzaamheden zijn vanaf vrijdag 3 mei 21.00 uur tot maandag 6 mei 5.00 uur. Zaterdag tussen 8.00 en 21.00 uur en zondag tussen 9.00 en 21.00 uur is één rijstrook geopend. 

De verbindingsboog van de A27 naar de A1 bij knooppunt Eemnes zijn afgesloten. Dat geldt ook voor op- en afritten 10 (Soest) en 11 (Baarn / Eembrugge). Verzorgingsplaats De Slaag en tankstation langs de A1 zijn eveneens afgesloten. 

In de weekenden van 11/12 mei en 18/19 mei is de A27 tussen knooppunt Eemnes en Utrecht aan de beurt. 

Uit de krant